Acte de VOX a Madrid

El partit d’ultradreta VOX que actua com a acusació popular continua la seva croada per convertir-se en l’abanderat de l’espanyolisme i el màxim atiador contra els independentistes. Acusen els presos polítics de ser responsables d’una rebel·lió “per motius racistes i discriminatoris de tot el que faci referència als ciutadans espanyols per la raó d’haver nascut a Espanya”.

Per aquestes raons VOX no imputa només un delicte de rebel·lió sinó dos, un per organització criminal, malversació de fons públics i demana unes penes de 74 anys per Oriol Junqueras, 62 per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell i 50 per a la resta de presos polítics.
VOX, tal com ha fet la fiscalia i l’advocacia, sembla haver-se oblidat de Puigdemont i tots els exiliats doncs després d’insistir tant que tots haurien de fer front a la justícia l’expresident i la resta de consellers a l’exili no apareixen en cap de les 60 pàgines del text d’acusació. La línia del relat que intenten construir cada cop és més clara per aconseguir una pena condemnatòria pels presos sigui com sigui, encara que faltin a la veritat.

El partit d’ultradreta fa servir texts de Jordi Pujol i Albert Boadella per intentar demostrar com l’independentisme s’ha construït en una base d’odi i racisme contra l’estat espanyol, els espanyols i qualsevol cosa que vingui d’Espanya. Justifiquen la violència posant com a exemple les manifestacions massives de les últimes diades que “podrien haver acabat amb aixecaments violents”.

Document d’acusació: LINKCarregant...