Almenys 13 persones han mort en un tiroteig registrat a última hora d’aquest dimecres (7.30 d’aquest dijous a Espanya) en un bar de Thousand Oaks, un barri dels afores de Los Angeles (Califòrnia), segons han informat fonts policials. El web del local mostra que s’estava celebrant una festa d’estudiants universitaris. Entre les víctimes hi ha un policia que formava part de la primera patrulla que va acudir al lloc.L’autor del tiroteig, del qual es desconeix la identitat, també va morir a l’interior del bar. Almenys 13 també han mort, ha informat als mitjans Geoff Dean, el xèrif del comtat de Ventura, on es troba el local.

Fonts oficials i testimonis han dit que l’agressor ha disparat “30 vegades”.

L’atac contra el Borderline Bar & Grill, un local d’estil country, va començar cap a les 11.30 de la nit, quan un home va entrar al local, en què hi havia “centenars de persones”, armat amb una pistola negra.

“El vaig veure entrar (…) i va començar a disparar”, ha explicat Mitchell Hunter, de 19 anys, que ha descrit al tirador com un home de pell clara i pèl fosc.

Una dona que estava al restaurant acompanyada per 15 amics ha relatat que l’atacant va començar a disparar cap al sostre. Un dels seus amics la va empènyer cap a un balcó exterior perquè pogués escapar dels trets. La dona ha dit que va témer per la resta del grup que es va quedar dins del local.

La policia ha xifrat en diversos centenars el nombre de persones que es trobaven a l’interior del bar quan va començar el tiroteig.Un testimoni va dir a la filial local de la cadena ABC que va veure un sospitós, amb barba i barret, llançar granades de fum i atacar un vigilant de seguretat, abans de començar a disparar indiscriminadament.

“La gent intentava sortir per les finestres”, va afegir.

El policia mort “va intentar neutralitzar l’amenaça”, en paraules del responsable de la policia del comtat de Ventura, Garo Kuredjian.

Els set tirotejos més greus registrats a Estats Units en 2018 abans del de Thousand Oaks van sumar 53 víctimes mortals. El passat 27 d’octubre un home va matar 11 persones en una sinagoga de Pittsburgh, una de les principals ciutats de l’Estat de Pennsilvània, i deixar sis ferits, dos de gravetat.