Un pacte PP-PSOE el 2015 permet perseguir als CDR com terrorisme

11 d'abril de 2018
815 visualitzacions 2 Comments
Comparteix:

La detenció per rebel·lió i terrorisme contra activistes del CDR en una investigació secreta de l’Audiència Nacional aquest dimarts ha generat alarma entre partits sobiranistes, juristes i defensors dels drets humans. El suport formal de la investigació es troba en la reforma del Codi Penal de 2015 que va seguir al pacte antiterrorista acordat pel PP i PSOE.
En concret, la reforma de l’article del Codi Penal va augmentar, en el seu article 573, el catàleg de les finalitats terroristes, incloent no només els atemptats violents per provocar un estat de terror a la població, sinó a més “qualsevol delicte greu” amb l’objectiu de “subvertir l’ordre constitucional”, així com “desestabilitzar” el funcionament d’institucions polítiques o estructures econòmiques o socials de l’Estat o obligar als poders públics “a realitzar un acte oa abstenir-se de fer-ho”.

De los delitos de terrorismo
Article 573

1. Se considerarán delito de terrorismo la comisión de cualquier delito grave contra la vida o la integridad física, la libertad, la integridad moral, la libertad e indemnidad sexuales, el patrimonio, los recursos naturales o el medio ambiente, la salud pública, de riesgo catastrófico, incendio, contra la Corona, de atentado y tenencia, tráfico y depósito de armas, municiones o explosivos, previstos en el presente Código, y el apoderamiento de aeronaves, buques u otros medios de transporte colectivo o de mercancías, cuando se llevaran a cabo con cualquiera de las siguientes finalidades:

1ª.- Subvertir el orden constitucional, o suprimir o desestabilizar gravemente el funcionamiento de las instituciones políticas o de las estructuras económicas o sociales del Estado, u obligar a los poderes públicos a realizar un acto o a abstenerse de hacerlo.
Es va tipificar a més el delicte de desordres públics, el de sedició i el de rebel·lió com terrorisme en cas de cometre per una persona “emparada” per una organització terrorista. D’aquesta manera, el terrorista podria no ser únicament l’integrant d’una banda terrorista, sinó l’autor dels delictes que tinguessin les finalitats de l’esmentat article 573.

2
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Miquel
Guest
Miquel

Benvinguts a Espanyistan. Els està quedant una democràcia a l’alçada de Turquia. Quin fàstic de país.

Francesc Piñol Bargalló
Guest
Francesc Piñol Bargalló