Referèndum

Un jutge imputa a set comandaments dels Mossos per desobediència l’1-O

0

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat ha imputat a set comandaments dels Mossos d’Esquadra per un delicte de desobediència comès durant la celebració del referèndum d’independència l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya, declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.
En un acte datat el passat dimarts 9 de setembre, el magistrat cita per als propers 12 i 13 de desembre a aquests set alts comandaments de la policia catalana per la seva suposada passivitat en impedir la consulta de l’1-O.
El jutge va començar les diligències el 4 d’octubre de 2017 per delictes que es poguessin derivar de l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant la jornada de votació del referèndum. Segons el magistrat, hi ha “indicis de criminalitat ja que el dispositiu policial semblés haver-se organitzat amb la intenció de no donar compliment a les ordres judicials rebudes i consistents en l’evitació de la votació, en compliment de les corresponents i complementàries resolucions judicials que la prohibien”.
Entre els comandaments esmentats estan els comissaris dels Mossos d’Esquadra Ferran López, Joan Carles Molinero, Emili Quevedo, la cap d’assessorament jurídic de la direcció general dels Mossos, María Paz Martí, al comissari Francisco Javier Gámez i els intendents Antoni Verger i Amadeu Domingo.
A més, Trapero, excap de la policia autonòmica, està processat per la Secció Segona de la sala penal de l’Audiència Nacional pels incidents ocorreguts el 20 i 21 de setembre davant de la Conselleria d’Economia i per la jornada del referèndum il·legal del 1 d’octubre. L’instructor els imputa els delictes de sedició i organització criminal.
El partit d’ultradreta Vox està personat com a acusació particular. Va formular una “querella criminal per rebel·lió, sedició i desobediència”. L’actuació dels Mossos durant l’1-O també està sent investigada pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell i pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up