Un jutge belga cita Llarena el 4 de setembre per la demanda presentada per Puigdemont

0 673

El ja expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els exconsellers que romanen a Brussel·les i Escòcia han demandat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena davant un tribunal belga per la “parcialitat i obstinació” que, al seu parer, ha demostrat el jutge contra el independentisme.

Un dels advocats dels exconsellers, Christophe Marchand, ha anunciat que un tribunal belga ha citat al jutge Llarena el proper 4 de setembre, encara que no és obligatori que declari personalment a Brussel·les.
En presentar-per la via civil, la demanda no reclama penes de presó per al magistrat, sinó que Llarena pagui una multa “simbòlica” d’un euro per “reparar el dany causat”. En la seva demanda, Puigdemont i els exconsellers recorden la reguera de resolucions polèmiques del magistrat (com quan va vincular l’independentisme de Jordi Sànchez al risc de reiteració delictiva), així com les seves declaracions als periodistes sobre la causa que instrueix i les discrepàncies amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a compte de la presumpta malversació en l’1-O.
Les accions legals han estat presentades per Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig des de Brussel·les, en connexió via Skype amb Puigdemont a Berlín. “Tenim la certesa que el procés judicial que se segueix a Espanya vulnera el nostre dret a un jutge imparcial, independent, a un procés just i a la presumpció d’innocència”, ha assegurat Comín. “El jutge Llarena actua sense imparcialitat i guiat per motivacions polítiques”, ha tancat Puigdemont.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of