Govern de Quim Torra

Ultimàtum de l’ANC al Govern: “Estratègia clara abans del 21-D”

0

La Assembla Nacional Catalana (ANC) ha reunit aquest dissabte al seu secretariat nacional per fer balanç un any després del referèndum de l’1-O i ha aprovat tres documents, en els quals urgeix el Govern a traçar “una estratègia clara per fer efectiva la república catalana abans del 21 de desembre “-la estratègia, no la república i adverteix que hi haurà mobilitzacions als carrers que la reclamin en cas que l’executiu català no giri el rumb.
“L’ANC demana al Govern abans del 21-D una única i nítida estratègia per fer efectiva la república”, ha explicat en la roda de premsa posterior la seva dirigent, Elisenda Paluzie. Així mateix, demana a l’executiu de Quim Torra que es coordini amb tots els actors sobiranistes i es recuperi la unitat d’acció en la política institucional entre Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP per “corregir les disfuncions” actuals.

“No els demanem que facin efectiva la república sinó que comparteixin i coordinin l’estratègia amb tots els actors polítics i entitats compromeses amb la implantació de la república. Si no es produeix i persisteixen en la disparitat manifesta de criteris estratègics de futur i si es persisteix en l’autonomisme, serem crítics i extremadament exigents amb mobilitzacions als carrers”.

En el text inicial es demanava Torra que convoqués eleccions a partir de l’1 de gener si no seguia aquest camí, però amb una esmena s’ha retirat aquest fragment ja que l’ANC no està al Govern ni al Parlament ni té poder en aquest aspecte.
El secretariat de l’entitat sobiranista ha aprovat tres documents polítics, amb una majoria molt àmplia dels dirigents de la formació, ha detallat la líder de l’ANC. En el primer s’ha fet un balanç i anàlisi del que ha estat el Procés, des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya el 2010 fins a les eleccions del 21-D convocades amb el 155 per Mariano Rajoy, un segon sobre el balanç de govern de l’executiu de Quim Torra i un altre d’escenaris per aconseguir la independència. És en el segon document on s’ha exigit el canvi de rumb al Govern en una setmana en què han quedat clares les divisions que hi ha i la diferent estratègia dels dos socis.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up