Parlament

Esquerra i PSC tomben a la Mesa els vots delegats de Puigdemont i els presos de JxCat.

2

A unes poques hores de l’hora convocada per al ple, ERC s’ha aliat a la Mesa amb el PSC per deixar sense efecte la delegació de vot de Carles Puigdemont i la resta de diputats suspesos de JxCat. Gràcies a l’abstenció de Ciutadans, els republicans han rectificat l’acord assolit dijous passat amb els seus socis, per adequar els vots a l’informe dels lletrats conegut aquest dilluns.
La Mesa de Parlament ha decidit mantenir el ple d’aquesta tarda i demana a Junts per Catalunya que designi el vot dels diputats processats en comptes de delegar-lo.

Junts per Catalunya ha defensat la delegació de vot ja que considera que l’informe dels lletrats no canvia l’acord amb ERC.
La ruptura entre els partits independentistes ha arribat aquest dimarts després de diversos mesos d’inquietud a compte de les suspensions de diputats dictades per Llarena. El magistrat del Tribunal Suprem va dictar una interlocutòria en la que suspenia els drets dels diputats processats per rebel·lió i empresonats, però va habilitar al Parlament per disposar una fórmula per la qual no s’alteressin les majories. Aquesta fórmula, però, ha estat motiu de controvèrsia entre els grups parlamentaris.

2
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Sebastia
Guest
Sebastia

El poble sobira vos va donar un sol mandat. Proclamar I publicar, erga omnes, la Republica…no ho heu fet, a canvi feu espectacle donant carnassa als unionistes…no es eleccions sense cap dels politics actuals en llistes I, tots els actuals. A les europees, no a les parlamentaries. Foc nou

Maria-Antònia
Guest
Maria-Antònia

És possible que Esquerra pacti amb un partit contrari a Catalunya? No m’ho puc creue. Sempre he considerat l’Oriol un home assenyat, de pau, capaç de tot pel bé de Catalunya. I ara ens sortiu amb aquesta?… A no ser que un guardeu una pedra a la faixa no ho puc entendre.

Login/Sign up