Torra rectifica i assistirà a la inauguració dels Jocs Mediterranis

0 2

El president de la Generalitat, Quim Torra, finalment acudirà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, presidida pel Rei Felip VI. La decisió arriba després de diversos vaivens i que a primera hora del matí hagués decidit no anar a la cerimònia. Torra ha justificat que anirà en considerar que la presència del monarca no pot condicionar l’agenda del Govern.

En una compareixença, ha sostingut que el Govern deixarà d’anar als actes convocats per la Corona i ha advertit que el Rei no serà convidat a cap acte que faci la Generalitat. A més, Torra ha renunciat a la vicepresidència de la Fundació Princesa de Girona.

Inicialment fonts de la Presidència de la Generalitat han explicat que s’ha optat per evitar la trobada. No obstant això, el debat encara està obert. Des del cercle de Torra havia dubtes sobre com abordar la situació. Si bé la idea que no es podia donar una imatge de normalitat institucional era compartida, també estava sobre la taula el desaire als ciutadans de Tarragona i abandonar la reivindicació de l’acció de Govern que va implicar posar en marxa els Jocs. La decisió va ser avançada per RAC-1.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of