Meritxell Serret afirma que Turull serà el nou candidat i després rectifica

20 de març de 2018
374 visualitzacions
Comparteix:

La consellera d’Agricultura i dirigent d’ERC, Meritxell Serret, ha afirmat que la seva confirmació d’aquest matí que Junts per Catalunya (JxCat) proposava a Jordi Turull per a la investidura ha estat una “confusió” i que el candidat ara mateix és el que encara proposa JxCat: Jordi Sànchez.

Així mateix, Serret s’havia mostrat a favor de la candidatura del conseller de Presidència per la seva “trajectòria” i la seva “convicció”, i s’ha mostrat confiada que Turull pugui “tirar endavant un Govern que faci avançar la societat catalana i permeti recuperar l’autogovern i “els drets”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Les dues formacions haurien acordat que sigui Jordi Turull qui substitueixi Jordi Sánchez com a candidat a la presidència de la Generalitat quan s’hagi confirmat la negativa del suprem a l’ex-president de l’ANC.

Les úniques qüestions que encara quedarien per resoldre són el suport de la CUP i el repartiment de carteres i influència entre JxCat i PDeCAT. ERC estaria satisfeta amb les seves conselleries, repetint les de la passada legislatura i sumant-hi Ensenyament.

Entre PDeCAT i JxCat la batalla és en dos fronts. El primer, el nombre de consellers, on els demòcrates en reclamarien 3. Per altra banda, una demanda del partit de Pascal és que, en cas d’inhabilitació de Turull, el nou candidat fos de l’òrbita del PDeCAT.

Els noms de possibles consellers que han transcendit fins ara serien Laura Borràs, Marc Solsona, Elsa Artadi, Josep Rull i Miquel Buch.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of