fa 3 mesos

Sánchez diu que “la solució no vindrà per la clausura de territoris” i justifica la centralització per “eficàcia”

El president espanyol adverteix que “això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes”

El president espanyol adverteix que “això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres a rebutjar el confinament de Madrid o de Catalunya –tal com reclama la Generalitat- per frenar l’expansió del Coronavirus, i ha justificat la centralització de les competències per motius “d’eficàcia”. En resposta a la intervenció del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, el president espanyol ha assegurat que “la solució no vindrà per la clausura de territoris, sinó per l’aplicació estricta de protocols de comportament, i si es restringeix la mobilitat es fa a tot el territori”. “Això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes”, ha sentenciat.

“El virus no entén de fronteres ni de colors polítics”, ha dit Sánchez, que ha assegurat que el seu govern és un “defensor a ultrança de la descentralització i de les competències de les CCAA”, i “si prenem aquesta decisió (de centralitzar les competències) és perquè hem vist que aquesta és una dinàmica diferent, molt més intensa, i que cal anar adaptant els instruments de l’estat a l’estat de la pandèmia”.

“Tingui la garantia que l’estat d’alarma no es planteja com un retret a la coordinació amb les CCAA” amb qui “hem parlat diàriament”, ha dit dirigint-se a Rufián, i que les mesures responen a “l’efecte de l’expansió de la pandèmia” i a la necessitat de “reforçar la cooperació”. “Ningú té motius per confondre l’intent de fer una gestió el més eficient possible amb altres tipus d’intencions que no estan a l’ànim del govern ni corresponen a la situació que vivim”.

El president espanyol adverteix que “això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes”

Sánchez també ha assegurat que no hi ha noves aglomeracions als trens, on es registra un “fre absolut en l’ús absolut per part dels ciutadans”, i ha defensat l’actuació de l’exèrcit que ajuda –ha dit- a les persones sense llar. “La recuperació pot ser ràpida si ho fem tots junts”. Sánchez ha volgut llançar també un missatge esperançador sobre la capacitat de reacció de l’economia espanyola als efectes de la crisi del Coronavirus. “La recuperació pot ser ràpida si ho fem tots junts”, ha afirmat després d’agrair als grups parlamentaris el suport a les mesures de l’estat d’alarma.

“Hem d’estar units per enfortir l’estat del benestar”. “És el moment del que és públic, de l’estat del benestar i els seus quatre pilars”, ha afirmat. En el torn de rèplica a les intervencions dels grups Sánchez ha anunciat que no tenia intenció de confrontar amb els portaveus i ha “agraït” el suport anunciat per l’oposició al decret de declaració de l’estat d’alarma.

“Fins que la gent pugui sortir tranquil·la de les seves cases l’única preocupació que té el meu govern és recuperar la normalitat”, ha afirmat. En aquest sentit ha avançat que estudiarà les mesures que li ha proposat l’oposició. En tot cas ha retret a Vox que critiqui ara la manca de previsió.

“A toro passat creu que fa dues setmanes sabia que avui tindríem més de 10.000 infectats, però no ho sabia, perquè si ho sabés amb la precisió que ara ho sabem tots ho hauria dit”.


ACN Madrid

0 0 vote
Article Rating

Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments