Govern legitim

Rufián: “Oriol Junqueras és el pla B si Puigdemont no pot tornar”

0

Gabriel Rufián ha assegurat que Oriol Junqueras és el pla B que s’estudia per garantir un Govern independentista a Catalunya en el cas que Carles Puigdemont “no pugui tornar” de Bèlgica.

“El pla A era el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont. Era restituir a tot el govern legítim de Catalunya, tornar a l’status quo previ al cop d’Estat del club del 155”, ha explicat Rufián als periodistes a les portes del Tribunal Suprem, on avui se celebra la vista d’apel·lació pel recurs de Junqueras contra la seva presó preventiva.

Si finalment aquest pla A no es pot materialitzar, “el pla B és el senyor Junqueras”, ha anunciat.Rufian ha recordat que Junqueras “és el vicepresident de la Generalitat i per a nosaltres el més semblant, si Puigdemont no pot tornar, per restituir al govern legítim seria fer al vicepresident president, és de pur sentit comú”. En ser preguntat si s’està pròxim a arribar a un acord per al Govern català, el portaveu adjunt d’ERC al Parlament ha assenyalat que les “forces polítiques independentistes catalanes han demostrat des de posicionaments ideològics molt diferents que sempre es posen d’acord, i jo espero el millor i estic convençut que arribaran el millor acord “.


Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up