El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián i el Secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique es van veure les cares al programa de TV3 Preguntes freqüents.

Els dos polítics, tot i compartir part del mateix pensament ideològic van tenir les seves discrepàncies sobre el procés català.

Durant el programa, Rufián va ser bastant dur contra Podem i la seva marca a Catalunya i contra Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

“Que Ada Colau demani perdó per dir que segons qui ha de sortir de la presó per donar explicacions. Junqueras i Mundó només han de donar explicacions als seus fills per no estar durant el seu aniversari”, va afirmar Rufián.

Durant el debat es va parlar d’un possible referèndum d’independència pactat amb l’estat espanyol. Rufian va desmuntar la idea de la votació consensuada amb l’Estat preguntant a Echenique amb qui es podia pactar, des dels partits del bloc de l’155, passant pel TC o la fiscalia.


Pablo Echenique va haver de respondre a totes preguntes d’Rufián que no, que no es pot pactar, a hores d’ara, ni amb Rivera, ni amb Sánchez i menys amb Rajoy, al qual diu que se l’ha de fer fora del poder. La conversa va acabar amb una pregunta retòrica del diputat d’Esquerra, sobre amb qui es pot pactar realment un referèndum, el qual el mateix Rufián va respondre que “amb ningú”: