Marta Rovira, dirigent i número 2 de la llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya, veu possible que després del 21D surti un govern de concentració format per les tres candidatures independentistes i els comuns.

“Un govern de concentració amb aquestes característiques molt ampli -amb PDeCAT, la CUP, els Comuns-… Fins i tot crec que hi ha molta gent que s’hi podria sumar crec que és absolutament possible”.

En una entrevista a “El Matí de Catalunya Ràdio”, Rovira ha afegit que si juntament amb el PDeCAT i la CUP es volen afegir altres partits “estarem encantats que es sumin a aquesta majoria”

Pel que fa a la Unió Europea, Rovira ha deixat clar que són eurocrítics, no euroescèptics, i que ERC voldria participar a la construcció d’una altra UE:

“No hem mogut el posicionament, som eurocrític i no pas euroescèptics. Volem participar en la construcció d’una altra Unió Europea”

A més, ha deixat oberta la porta a una consulta sobre el tema:

“No sé si s’haurà de fer un referendum o no. En tot cas, no ens oposem mai a les urnes. Si la majoria de ciutadans d’aquest país volen un referèndum, ja en parlarem.”

Finalment, Rovira s’ha mostrat preocupada per l’aplicació de l’article 155 i com aquest està desfent el teixit social i cultural del nostre país:

“Estic molt preocupada pel teixit social i cultural del nostre país perquè el 155 s’està aplicant i no de forma lleu per posar a la presó un govern”.