Els Mossos han capturat a un franctirador que volia matar Pedro Sánchez. A casa tenia un arsenal de 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61, i quatre rifles d’altíssima precisió, capaços d’encertar un blanc a 1.000 o fins a 1.500 metres de distància. En el seu cotxe portava dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal. Deia estar disposat a “sacrificar-se per Espanya”. El detingut, de 63 anys, era fill de l’últim alcalde franquista de Rubí i era un expert tirador. Planejava atemptar contra el president com venjança per l’exhumació de les restes de Franco.

La notícia ha sorprès el país. Una notícia, però, que la fundadora d’UPyD, Rosa Díez, ha minimitzat en un tuit que, davant l’onada de crítiques rebuda, ha acabat esborrant. “Detingut un vigilant de seguretat sense antecedents, que va dir en un xat que volia matar Sanchez. Un mes a la presó preventiva”, va tuitejar Díez.

Detingut un vigilant de seguretat sense antecedents, que va dir en un xat que volia matar Sanchez. Un mes a la presó preventiva.

Rosa Díez Fundadora de UPyD

.