L’exvicepresident del Govern Rodrigo Rato està a punt d’ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real per complir amb la seva condemna de quatre anys i mig de presó per les targetes ‘black’ de Caja Madrid després que l’Audiència Nacional denegui la seva llibertat a l’espera que es resolgui el recurs d’empara al Tribunal Constitucional que presentarà en les pròximes setmanes.
Rato ha esgotat fins a l’últim dia per presentar-se voluntàriament al centre penitenciari de la serra nord de Madrid. L’exministre ha triat aquesta presó per complir la pena per apropiació indeguda en l’ús de les targetes ‘black’ i per afavorir els seus futurs desplaçaments a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid), on el 26 de novembre comença el judici per la sortida a borsa de Bankia.

Construït el 1995, el centre penitenciari de Soto del Real és el més gran de la Comunitat de Madrid, ja que compta amb 1.008 cel·les i 174 complementàries; en ell estan ingressats alguns coneguts de Rato com l’extresorer del PP Luis Bárcenas o l’exsecretari d’Estat d’Hisenda Estanislao Rodríguez-Ponga, condemnat a tres anys i dos mesos també per les ‘targetes black’.Carregant...