Albert Rivera, líder de Ciudadanos, va deixar de banda la pregunta establerta a l’ordre del dia sobre la situació política de Catalunya i va atacar directament al president de l’estat espanyol preguntant-li “Permetrà indults, sí o no?” i es respongué a ell mateix: “I si vostè no em contesta, ja li dic jo que sí”.

Pedro Sànchez, que està fent grans equilibris per sumar els vots sobiranistes i de la formació taronja a fi d’aconseguir aprovar els pressuposts, ha evitat contestar la pregunta i ha fugit d’estudi amb un “cal bastir ponts i reforçar l’autogovern” i ha demanat calma a Rivera: “Centri’s i no perdi el nord”.
La contesa entre Ciudadanos, PP i l’emergent VOX per veure qui és més espanyol i qui és més de dretes no deixa a la formació taronja fer cap pas d’acostament als socialistes per negociar els pressuposts generals de l’estat. Aquesta setmana semblava que les posicions s’acostaven, ja que s’aixecava el bloqueig de la mesa del Congrés però la proximitat de l’entrega dels escrits d’acusació contra els presos polítics prevista per demà ha tornat a endurir el discurs dels de Rivera.Carregant...