puigdemont i torra

Segons avança ‘Nació Digital’ i ha confirmat l’Agència Catala de Notícies (ANC) aquest dilluns Carles Puigdemont presentarà en una reunió el Consell de la República que s’havia d’engegar el març passat.
El president pretén reunir-se amb els partits independentistes -amb l’excepció de la CUP- i també amb les entitats independentistes com Òmnium Cultural i ANC per tal de crear una estratègia que porti Catalunya a la República a través d’aquest nou organisme.

L’objectiu principal del Consell de la República és fomentar accions que puguin apropar Catalunya a esdevenir una República mitjançant debats al voltant del procés constituent.

No s’ha fet una convocatòria pública, no apareix en l’agenda oficial de Torra i no es coneix ni el lloc ni l’hora a la qual es produirà. Així mateix, els partits no han confirmat la seva assistència, tot i que l’ACN ha sabut que ERC estarà representada pel conseller Toni Comín; i JxCat, pel portaveu Albert Batet. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han anunciat que finalment enviaran a un representant. En el cas de l’ANC en serà el vicepresident, Josep Cruanyes.
La CUP ha mantingut la seva negativa a acudir a Waterloo i s’ha desmarcat del Consell de la República. “Si no hi ha ruptura, és un element simbòlic”, ha defensat en una entrevista amb TV3, alhora que ha lamentat que l’independentisme porta anys “vivint de símbols” i que això provoca “frustració“.

De la mateixa manera, Riera ha explicat que la CUP tampoc dóna suport al Fòrum Cívic Constituent, una iniciativa del president Torra.

Carregant...