Govern legitimNoticies

Puigdemont i els consellers no tenen previst tornar a Catalunya

0

El president del govern legítim i líder de Junts Per Catalunya no té intenció de tornar a Catalunya per ser investit president de la Generalitat i, segons fonts del seu entorn, està decidit a esgotar les opcions per repetir en el càrrec a través d’una investidura telemàtica.  Més probable és, però, que algun dels consellers exiliats renunciï al seu escó per garantir la majoria sobiranista necessària en les votacions decisives del Parlament. «És una decisió política que està sobre la taula», admeten.

El president i els seus consellers han analitzat al costat del seu equip d’advocats els possibles escenaris que s’obren en cas de tornar a Catalunya i «l’únic que es valora és l’ingrés a la presó durant tot el període preventiu» (dos anys prorrogables, i arribat el cas, dos més).

A més de prendre declaració als nous imputats, recorden, el jutge Pablo Llarena haurà de dictar una interlocutòria de transformació de les diligències en sumari ordinari i, quan conclogui la instrucció, el de processament, cada un d’ells objecte de recurs en reforma, davant el mateix magistrat, i en apel·lació, davant la Sala Penal del Tribunal Suprem, uns tràmits que fan «materialment impossible» que el judici se celebri el proper any.


Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up