La diada, que vol ser una mostra més de la solidaritat de la Catalunya Nord amb la resta del poble català, vol ser una denúncia a la forma il·legal de l’aplicació del 155, de l’ajuda del territori en l’organització del referèndum i un clam per l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

Encara que sigui entre setmana l’organització espera una bona afluència de gent tant del nord com del sud. Un membre de Comitè de Solidaritat amb Catalunya i organitzador de l’acte, Hervé Pi ha declarat que:

Fa un any que es va aplicar el 155 i que el govern va haver d’anar-se’n a l’exili –passant per Catalunya Nord– o a la presó. Hi haurà prou gent d’aquí i del sud per a esdevenir un acte important.L’acte central es dividirà en tres parts que comptaran amb diverses intervencions:

La primera part l’inaugurarà Carles Puigdemont per donar pas a Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, Josep Maria Cervera, president de l’AMI, Jean-Paul Billès, representant del grup de batlles solidaris de la Catalunya Nord i alguns representants de l’ajuntament de Perpinyà, entre d’altres.

La segona part denunciarà els efectes del 155 aplicat sobre Catalunya d’una manera dubtosament legal. Comptarà amb Ramon Font de l’USTEC i de la consellera a l’exili Clara Ponsatí.

En l’última part es parlarà sobre la necessitat de fer realitat la República Catalana. Aquí els organitzadors han volgut posar tota la carn a la graella fent intervenir represaliats, exiliats, eurodiputats, polítics locals i familiars dels presos. L’acte clourà amb diverses actuacions musicals.Carregant...