Pedro Sánchez esdevé el nou president del govern espanyol

0 1

La segona i última jornada del debat sobre la moció de censura deixarà un moment històric: per primera vegada en la història de la democràcia una moció de censura tira endavant. El Congrés ha votat aquest divendres la moció de censura contra Mariano Rajoy que, amb el suport de Podem i els partits nacionalistes, ha fet nou president del Govern al líder del PSOE, Pedro Sánchez.
Aquest matí, a partir de la 9:00 hores, han intervingut el PSOE i el PP. Pels socialistes ha intervingut Margarita Robles; Rafael Hernando ha parlat en nom del PP. Estava previst que Mariano Rajoy anés al Congrés des de primera hora, però el president ha tornat a brillar per la seva absència i ha arribat al Congrés al final del debat, amb gairebé hora i mitja de retard sobre l’horari previst.

Sánchez expressa a Rajoy el seu respecte com “expresident”

El candidat a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat, en la seva última intervenció en el debat de la moció de censura, el seu respecte a Mariano Rajoy com “expresident” del Govern i ha destacat que amb el seu relleu al capdavant de l’Executiu ” avui guanya la democràcia “.

“Li desitjo el millor en el personal, en el polític passa a ser expresident del Govern. Dir-li que compta amb el meu respecte com a expresident del Govern d’Espanya”, li ha assegurat Sánchez a un Rajoy que en aquell moment encara no havia entrat en el hemicicle del Congrés.Sánchez ja és president: té la majoria absoluta

Pedro Sánchez ja és oficialment president del Govern. Ja compta amb els 176 vots necessaris per ser president.

Sánchez s’ha compromès a respectar els pressupostos generals de l’Estat de Rajoy i a obrir un procés de diàleg amb els partits independentistes catalans (en el marc de la Constitució i l’Estatut). Així mateix, s’ha mostrat disposat a convocar eleccions, tot i que no ha precisat la data. Rajoy, per la seva banda, ha aprofitat la seva última intervenció com a president del Govern per a desitjar, visiblement emocionat, el millor a Sánchez en el seu nou camí.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of