Govern Espanyol

Pedro Sánchez es penja la medalla per la fractura de l’independentisme

0

El president del Govern espanyol va reconèixer, assistint amb el cap, que la divisió independentista i tot el que ha passat al Parlament de Catalunya aquest dimarts alguna cosa hi haurà influït l’aposta pel diàleg i l’entesa que el seu Executiu va posar en marxa des que va arribar a la Moncloa.
Sánchez va ser preguntat fora de micròfon si creia que la “operació diàleg” havia pogut tenir influència en que l’independentisme hagi quedat en minoria al Parlament, donant a entendre que era un fet evident. I, en ser insistit en aquesta qüestió, va afirmar: “Alguna cosa bona haurem fet”.

El president del Govern el que no va ocultar és que, segons ell, la situació amb Catalunya està millor que fa un any, tot i que no va voler llançar les campana al vol i va precisar que parlava a nivell general, “més enllà de fets puntuals”.

El que si va emfatitzar Sánchez és que la posició del Govern segueix sent apostar pel diàleg i la legalitat, i ha mostrat la seva plena confiança en que a poc a poc s’obriran camí a Catalunya.

Pel president del Govern, “la unilateralitat i la fallida de la legalitat han de quedar ja en el passat”, apostant per obrir altres vies d’entesa.
La veritat és que Sánchez no va poder amagar que se sentia més que satisfet perquè a Catalunya no s’hagi trencat la legalitat i l’estratègia del diàleg i estendre la mà estigui fructificant. Fins i tot, algun li van sentir balbucejar: “I l’oposició segueix demanant amb tot això que convoqui eleccions”.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up