El líder de Podem, Pablo Iglesias, té previst parlar en les pròximes hores amb el president Puigdemont i es reunirà demà a Vitòria amb el lehendakari Iñigo Urkullu, dins de la seva ronda de contactes per analitzar l’actualitat i cercar suports per l’aprovació dels pressupostos pactats amb el PSOE.
Després de la seva reunió a la presó el passat divendres amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, Iglesias va aprofitar la seva estada a Lledoners per veure la resta de presos tals com els consellers de Presidència, Jordi Turull; Interior, Joaquim Forn, i Territori, Josep Rull, així com l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez. Però la trobada va anar més enllà d’una mera salutació de cortesia, i Iglesias va tenir temps d’analitzar la situació política amb els polítics de Junts per Catalunya (JxCat), la formació de Puigdemont, amb cert deteniment. I fins i tot l’actual consellera de presidència, Elsa Artadi, es va presentar a la presó i va saludar el líder de Podemos.
Pel que fa a les dues reunions, sobre la taula, la situació política, els pressupostos (que, en darrer terme, negociarà el grup parlamentari basc al Congrés dels Diputats, com va informar el seu portaveu Aitor Esteban), la situació de Catalunya, les transferències pendents a Euskadi i també els pressupostos del País Basc.

Carregant...