Plaça Catalunya | ANC
Plaça Catalunya | ANC

Sota el lema “Un any de vergonya, 1 any de dignitat. No ens aturarem” representants del Govern i el Parlament, al costat de familiars i amics dels presos independentistes s’han citat a plaça Catalunya per exigir la llibertat immediata de Sànchez i Cuixart -en presó provisional acusats d’un presumpte delicte de rebel·lió pel Tribunal Suprem .
“No acceptarem cap sentència inculpatòria, l’única opció és la lliure absolució”, ha manifestat el president de la Generalitat, Quim Torra, des de Barcelona després de visitar als presos a Lledoners. I al mateix temps llançava un advertiment: “Si la sentència no és absolutòria, que ningú ho dubti, aquest poble s’unirà per respondre amb tota la radicalitat democràtica”.

A Lledoners, 365 fanalets han omplert de llum el cel. Llum pels dies en presó que aquest dimarts a la nit han complert en una cel·la del centre penitenciari Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La mateixa llum que, amb el mòbil, ha omplert la plaça Catalunya de Barcelona. Milers de persones s’han concentrat aquest dimarts davant de la presó catalana per demanar la llibertat de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana i el president d’Òmnium Cultural.
També hi ha hagut concentracions davant els centres penitenciaris de Puig de les Basses -a Figueres-, on es troba empresonada la consellera Dolors Bassa, i Mas d’Enric -en El Catllar-, on està la presidenta del Parlament Carme Forcadell, a més de múltiples manifestacions enfront dels ajuntaments de tota la geografia catalana. El seu missatge, el mateix: la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que un any enrere van ingressar a la presó provisional.

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, han coincidit a subratllar la injustícia de l’empresonament i la voluntat de seguir treballant amb l’horitzó de la república catalana, per al que han demanat unitat als partits.

Carregant...