fa 1 any

Meritxell Batet suspèn als diputats presos polítics

La mesa del Congrés dels diputats que presideix Meritxell Batet ha decidit suspendre als diputats Junqueras, Sánchez, Rull i Turull.

La mesa del Congrés dels diputats que presideix Meritxell Batet ha decidit suspendre als diputats Junqueras, Sánchez, Rull i Turull.

La mesa del Congrés dels diputats que presideix Meritxell Batet ha decidit suspendre als diputats Junqueras, Sánchez, Rull i Turull.

Aquest article diu que la persona que sigui processada per un delicte relacionat amb bandes armades o individus terroristes o rebels i que ostenti un càrrec públic, quedarà suspès automàticament d’aquest.

Després d’una reunió que ha començat més tard del previst, han decidit fer cas a l’informe que van demanar ahir als lletrats de la càmera baixa del Congrés, que demanaven l’aplicació de l’article 384bis de la Llei d’enjudiciament criminal.

Amb aquesta opinió sobre la taula, la mesa s’ha reunit aquest migdia durant menys d’una hora per acabar de prendre la decisió, que ha comptat amb l’aprovació del PSOE i de PP i Cs, que ja reclamaven que el Congrés havia de suspendre de forma “immediata” els presos. En canvi, Podem, hauria acabat decantant-se per expressar el seu rebuig.

Els lletrats consideren que cal aplicar aquesta llei però no l’article 21.2 del reglament del Congrés, que preveu la suspensió d’aquells membres de la cambra legislativa que es trobin en situació de presó preventiva i tinguin una interlocutòria de processament ferm “quan s’hagi concedit l’autorització objecte d’un suplicatori”, fet que el Suprem va optar per no demanar en no veure-ho pertinent. 

I ara què?

Els lletrats del Congrés apunten en el seu informe que correspon a la mesa l’abast de la suspensió i els efectes en les majories parlamentàries. En cas que els quatre diputats no entreguin l’acta i amb l’anunci de Coalició Canària que optaria pel no a la investidura de Pedro Sánchez si vol un govern de coalició amb Podem, hi hauria un empat a 173 que faria inviable que el líder del PSOE sortís escollit president. Tanmateix, si Oriol Junqueras pot recollir l’acta d’eurodiputat seria substituït i es desencallaria l’empat.

0 0 vote
Article Rating

Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments