Verges s’ha despertat ple de pintades feixistes, filonazis, contra l’independentisme, insults homòfobs i contra els polítics independentistes catalans. En un repunt de la violència d’ultradreta, aquests grupuscles es creuen amb total impunitat de fer pintades i d’arrencar estelades de cases particulars. No només és un delicte de furt i vandalisme sinó que també va en contra de la seva missió de “netejar els carrers”.

El poble natal de Lluís Llach on mana la CUP ja fa mesos que pateix atacs similars que van des de punxades de rodes fins a enfrontar-se amb els veïns amenaçant-los amb armes blanques al ser sorpresos mentre treien llaços grocs. No sabem si n’han pogut identificar cap però l’Ajuntament i els veïns presentaran denúncia pels fets.

Mentre Ciudadanos des del Parlament de Catalunya es queixa dels “comandos violents separatistes” (dels que encara no en tenim notícia) no deixen d’animar als seus a sortir de nit i fer el que faci falta per imposar el seu relat, per crear crispació, confrontació i frustració a fi de generar violència.

Un altre cop de nit, amb la cara coberta i armats amb pals, cúters i ganivets s’han fet seu un poble que no els pertany, han passat per sobre de la llibertat d’expressió de tots els veïns per imposar la seva realitat, perquè els molesta que sigui diferent del delirant relat que tenen al cap.