Salão Verde Entrevista Dep. Jair Bolsonaro fala sobre comissao da verdade Foto: janine Moraes 05.05.2010

Els pitjors propòsits s’han complert al Brasil i el candidat Jair Bolsonaro ha obtingut el 55% dels vots contra els 44% de Fernando Haddad del Partit dels Treballadors (centresquerra). Es convertirà així en el 38è president del país sud-americà en una segona volta on els vots nuls i blancs han arribat a la xifra rècord del 10%.

El PSL ha fet bo l’eslògan “Brasil per sobre de tot, Déu per sobre de tots” i, a través d’un missatge difós per Facebook, han declarat que “Tots junts canviarem el destí del Brasil amb un govern constitucional i democràtic” i ha acabat atacant els seus rivals de l’esquerra:

No podem seguir flirtejant amb el socialisme, el comunisme, el populisme o l’extremisme d’esquerres
Bolsonaro i el seu partit han fet bandera d’un ideari racista, misogin, violent i autoritari amb tics nostàlgics al règim dels anys vuitanta que ha acabat decantant el vot d’una societat tradicionalment de centreesquerra. La corrupció del Partit dels Treballadors amb la trama de cinc mil milions de dòlars de la petroliera pública brasilera ha passat factura i ha donat ales a un partit que es venia com el canvi, net de corrupció, per tornar a endreçar un Brasil que ha patit una pujada de delinqüència i pobresa del que prometia ser un dels gegants del segle XXICarregant...