Parlament

L’independentisme perd la majoria al Parlament

1

L’independentisme tenia fins ara una majoria de 70 escons al Parlament, gràcies als 34 escons de JxCat, 32 d’ERC i 4 de la CUP; però sense els quatre vots dels diputats encausats de JxCat ni tampoc el de Toni Comín, pendent del recorregut judicial de la seva causa a Bèlgica, l’independentisme només suma de moment 65 diputats, a tres escons de la majoria, de 68 diputats.
A més, en tenir 65 escons la resta de partits de l’oposició -Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem i PP-, l’independentisme tampoc podrà garantir imposar-se en votacions per majoria simple, ja que en cas de produir-se un empat les propostes parlamentàries acaben decaient si en tres votacions es manté l’empat.

No obstant això, els diputats suspesos es mostren “convençuts” que “la majoria de 61 escons (de JxCat i ERC) permetrà mantenir l’actual Govern i seguir impulsat el projecte republicà”. “La nostra voluntat ha estat i segueix sent preservar la sobirania plena del Parlament i mantenir la majoria del Govern actual”, afegeixen en la missiva.
I mentrestant, Oriol Junqueras, líder d’ERC, ha demanat “preservar” la majoria independentista. Ho ha fet a través del seu compte Twitter amb aquest missatge: “L’acord aprovat pel ple el dia 2 d’octubre ni ens suspèn ni ens substitueix i permet garantir els nostres drets com a diputats”, ha exposat. “Per sobre de tot hem de preservar la majoria independentista, no ens podem permetre posar en risc la gesta del 21-D”.1
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anna Maria Morer Vidal
Guest
Anna Maria Morer Vidal

Per no perdre la poltrona esquerra s’ha venut als del 155, mai més creuré en ells

Login/Sign up