L'AlertaNoticies

L’independentisme continuarà buscant el referèndum pactat

4

Els partits independentistes faran cas omís de les demandes dels comuns per portar el referèndum pactat al programa electoral. Elisenda Alemany digué ““El referèndum pactat és una cosa irrenunciable, no perquè ho digui Catalunya en Comú-Podem sinó perquè hi ha una majoria social a Catalunya que l’avala i que, fins i tot, es troba en l’electorat del PSC, de Cs i del PP””.

Segons fonts consultades per l’ARA:

Fonts dels partits consultades per l’ARA destaquen la importància del 21-D per evidenciar la “legitimitat” de l’independentisme a les urnes. “Com més reforçats en sortim, més opcions tindrem per fer els següents passos”, apunta una de les fonts. I el referèndum, que assumeixen que necessitaria una mediació internacional, és un d’aquests possibles passos. Els partits no volen, però, circumscriure els seus programes a una aposta que s’ha demostrat que no depèn només del que es faci a Catalunya.

Tot i això l’independentisme continua negociant el full de ruta de cara les properes eleccions. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, diu que s’ha avançat en les redaccions conjuntes de programes nítidament independentistes, tot i que no va voler donar més detalls.

El que si que va trascendir és que ERC aposta per restablir el govern legítim de Catalunya tot i que sigui un braç més polític amb una altra part del govern dedicat a tasques funcionals. ERC planteja de recuperar les lleis tombades pel TC i continuar desenvolupant les que ja estaven en tràmits parlamentaris per, segons ERC, “Fer república governant sense permís” tot i que saben que es tornaran a trobar amb l’oposició frontal de l’estat espanyol.

D’altra banda, el PDeCAT continua creant la imatge de la llista de Carles Puigdemont Junts per Catalunya. Demanen restablir el govern cessat i obtenir la majoria de vots i escons per reforçar l’independentisme.

Per la seva banda, la CUP vol que la resta de formacions independentistes aclareixin com volen desplegar la República.

 


4
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Emili
Guest
Emili

El dia de la marmota.
De oca a oca y tiro poqué ne toca.

Nuria
Guest
Nuria

El referéndum pactat no l’acceptarà mai Espanya. No podem dependre d’això. No és només el PP, el PSOE i C, és que hem de recordar que aquest partits tenen molt votants a Espanya. El problema és Espanya. Faixista, dictadora, ocupadora, sancionadora, violenta, mentidera, envejosa… hem de marxar nosaltres, el se permís no el tindrem mai. Tant costa de veure?

Jordi
Guest
Jordi

Esteu intervinguts també? Últimament he vist un gir en els vostres missatges al vostre canal de Telegram: feu referència a enquestes de El Periodico sobre el 21D, que el PP dóna les culpes al procés per perdre la seu de l’EMA (però no diueu que el Govern legítim acusa a l’aplicació del 155), i ara que l’independentisme continua buscant el referèndum pactat quan NO és cert:

https://www.vilaweb.cat/noticies/rovira-la-independencia-no-la-tornarem-a-debatre-ni-a-discutir-la-implementarem/

Podeu donar explicacions, L’Alerta?

X_cat
Guest
X_cat

Sisplau, deixem-los fer i dir, nosaltres a lo nostre…

Login/Sign up