Noticies

Les #FakeNews de la setmana

0

En un món tant digitalitzat i amb tantíssima informació per les xarxes és molt habitual que apareguin notícies falses (fake news en anglès, terme popularitzat pels discursos de Donald Trump).

L’equip de l’Alerta vol col·laborar a identificar i desmentir aquestes notícies falses que córren per la xarxa.

  1. Antena 3 mostra imatges d’Ucraïna dient que són del Parlament

    Fals. Ha corregut un video per la xarxa on es barregen imatges i àudio de les notícies d’Antena 3 informant sobre els fets del Parlament de fa uns dies enrere amb imatges de violència a Ucraïna. Només cal veure com de malament s’ha fet el muntatge, afegint un logotip d’Antena 3 cutre i mal retallat.
  2. Santiago Abascal vol enviar tots els independentistes a la cuneta.

    Podria ser cert, però NO ho és. Santiago Abascal (de moment) no ha pronunciat aquestes paraules. S’ha fet viral un muntatge on es mostra un titular de La Sexta amb les suposades paraules del líder de la formació d’ultradreta Vox.

    3. Desconfieu fins que es confirmi, o no.

    Sabem que algunes #FakeNews podrien ser completament certes, però quan ens arriben aquestes “informacions” cal contrastar-les abans de reenviar-les. Aquestes imatges sovint provenen de comptes satírics, però alguns es dediquen a reenviar aquestes bromes fent-les passar per notícies verdaderes, com és el cas d’en Marc Serra, que amb gairebé 50.000 seguidors ha volgut incendiar Twitter (sense èxit), ja que ha sigut exposat una vegada més pels impulsors d’aquestes bromes.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up