Aquest cap de setmana el partit d’Albert Rivera i VOX han anat a provocar a Alsasua buscant violència i enfrontaments per vendre una imatge irreal d’Euskal Herria. L’acte va transcórrer entre xiulets, repics de campanes, botzines dels veïns, música, … Tot el possible per ofegar les paraules dels provocadors que es feien les víctimes.
Rivera, lluny d’estar satisfet d’haver de sortir escortar per la Guàrdia Civil, es va inventar que li havien llençat rocs contra la furgoneta que el transportava. En els múltiples vídeos que hi ha circulant per la xarxa es veu una multitud enfurismada però no hi ha cap llançament d’objectes.

Els periodistes van publicar la notícia llançada per Albert Rivera sense ni tan sols contrastar-la. El vídeo de LibertadDigital en què es basava el líder del partit taronja no s’hi veu cap pedra però ja començaven a sortir piulets d’altres membres de Ciudadanos condemnant l’atac. Els principals diaris se n’han fet ressò i Rivera ho ha fet servir durant el seu discurs.

No ha sigut fins després de l’acte que la Policia Foral ha desmentit que hi hagués hagut cap llançament de rocs i s’han començat a retirar les notícies però ja havien aparegut als telenotícies i el mal de la “fake new” estava fet.