L’Audiència dicta presó sense fiança per Bárcenas

28 de maig de 2018
141 visualitzacions

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha sortit aquest dilluns camí de la presó de Soto del Real (Madrid), on ja va estar ingressat 19 mesos a causa del cas Gürtel. Aquesta vegada, l’Audiència Nacional l’envia de forma provisional, ja que la sentència que el condemna per delictes de corrupció i d’evasió fiscal eleva la pena total a 33 anys de presó.
El tribunal considera que en Bárcenas s’ha incrementat el risc de fuga, “sobretot tenint en compte l’entramat financer i societari organitzat per la sostracció dels seus fons, i que de part d’ells no s’ha aconseguit la seva localització”, de manera que ordena el seu empresonament per evitar que escapi.

Els mateixos arguments ha utilitzat el tribunal per enviar a presó a l’exalcalde de Majadahonda (Madrid) Guillermo Ortega. El tercer en passar la nit a Soto del Real és l’exconseller d’Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo, per al qual el Tribunal retreu que va disposar dels seus fons “posant-los a un lloc segur en comptes suïssos”, de manera que a fi d’evitar la seva fugida acorda el seu ingrés a la presó.
Bárcenas ha estat condemnat a un total de 33 anys i 4 mesos de presó, però la sentència no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. Per la seva banda, Ortega ha rebut unes penes totals de 38 anys i 3 mesos, i López Viejo 31 anys i 9 mesos.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of