Audiència Nacional

L’Audiència dicta presó sense fiança per Bárcenas

0

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha sortit aquest dilluns camí de la presó de Soto del Real (Madrid), on ja va estar ingressat 19 mesos a causa del cas Gürtel. Aquesta vegada, l’Audiència Nacional l’envia de forma provisional, ja que la sentència que el condemna per delictes de corrupció i d’evasió fiscal eleva la pena total a 33 anys de presó.
El tribunal considera que en Bárcenas s’ha incrementat el risc de fuga, “sobretot tenint en compte l’entramat financer i societari organitzat per la sostracció dels seus fons, i que de part d’ells no s’ha aconseguit la seva localització”, de manera que ordena el seu empresonament per evitar que escapi.

Els mateixos arguments ha utilitzat el tribunal per enviar a presó a l’exalcalde de Majadahonda (Madrid) Guillermo Ortega. El tercer en passar la nit a Soto del Real és l’exconseller d’Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo, per al qual el Tribunal retreu que va disposar dels seus fons “posant-los a un lloc segur en comptes suïssos”, de manera que a fi d’evitar la seva fugida acorda el seu ingrés a la presó.
Bárcenas ha estat condemnat a un total de 33 anys i 4 mesos de presó, però la sentència no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. Per la seva banda, Ortega ha rebut unes penes totals de 38 anys i 3 mesos, i López Viejo 31 anys i 9 mesos.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up