Audiència Nacional

L’Audiència de Palma dóna cinc dies a Urdangarin per entrar a la presó

0

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Palma ha donat aquest dimecres el marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, cinc dies de termini per ingressar a la presó que ell mateix triï, com passa amb tots els condemnats que reben una pena de presó estant en llibertat. No obstant això, Urdangarin té dret a demanar l’indult, el que no suposa necessàriament que pugui esquivar l’entrada a la presó. En aquest cas, serà l’Audiència la que marqui el camí i ja hi ha un precedent amb el cas Nóos: Jaume Matas va esperar en llibertat la resolució del seu indult, que li va ser denegat. L’exesportista també pot demanar empara al Tribunal Constitucional i sol·licitar-li la suspensió de l’execució de la pena. Si ho fa i el Constitucional ho accepta, aquest sol ordenar l’empresonament mentre dictamina sobre els recursos d’empara.
El marit de Cristina de Borbó va conèixer ahir la sentència al seu domicili de Ginebra, però no es va deixar veure en públic. La Infanta, però, va acudir al seu treball en la Fundació de Aga Khan, en un intent d’aparentar normalitat. Avui mateix compleix 53 anys.
Mentrestant, els Reis mantenen avui la seva agenda oficial. Felip VI visita Navarra amb motiu de la inauguració de la V edició del Congrés Internacional d’Arquitectura i Societat. Després de conèixer-se la sentència, la Casa del Rei va expressar el seu “absolut respecte” a la independència judicial. És la mateixa frase que el Palau de la Zarzuela ve empleat sense variacions gairebé des de l’inici del cas, amb alguna excepció, com quan el 2013, sota el regnat de Joan Carles I, ha expressat la seva “sorpresa” per la decisió del jutge José Castro d’imputar la infanta Cristina, informa Miguel González.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up