Noticies

L’ANC i els CDR organitzaran un “escrutini paral·lel” per evitar la manipulació de l’Estat Espanyol

4

L’Assemblea Nacional Catalana i els CDR, amb el suport dels partits independentistes organitzaran un “recompte paral·lel” dels resultats electorals del 21 de desembre per tal d’evitar una possible manipulació de l’Estat Espanyol.

Segons l’ANC, està en dubte que l’escrutini oficial de l’estat sigui del tot net, motiu pel qual vol tenir apoderats voluntaris a cada mesa electoral.

La nit del 21 de desembre, l’ANC muntarà a Plaça Universitat un escenari per seguir en directe el recompte.
L’ANC també informa que comptaran amb un centre de dades amb 250 persones i un equip de coordinació format per 35 persones més que treballaran per fer l’escrutini a temps real.
Segons Jordi Peiró, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, la ‘manca de garanties democràtiques’ de les eleccions del 21-D fa necessari el recompte paral·lel de la campanya ‘Tu votes, tu comptes’.

Peiró ha afirmat que ‘Les eleccions han estat convocades fora de la normalitat i hi ha molta desconfiança cap a un estat que s’ha mostrat repressor’.

Els resultats de l’escrutini es transmetran a temps real en una pàgina web.4
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ramon
Guest
Ramon

No em fio gens de dues questions en les eleccions
1-El cens. Qui el podra comparar al anterior . el primer donat per la generalitat i el d,ara donat pels del 155 ?
2-El vot per correo que primer passa per les embaixades i despres per Correos?

Jordi
Guest
Jordi

Seria bo que separéssiu l’escrutini paral·lel de l’ANC, CDR i CUP, dels de les altres forces, ja que pot portar a pfnsar qud tot és el mateix i JxCat i ERC van negar-se a col·laborar amb el de l’ANC i CDR

Josep Lluís
Guest
Josep Lluís

No crec que ERC i JxCat puguin rebutjar de fer un recompte paral·lel independentista. En cas contrari semblaria que estan més preocupats per governar que en defensar el resultat de l’1O i desenvolupar la república, cosa que no em podria creure. De fet ja he vist algún cartell que implica als dos partits mencionats amb el recompte de l’ANC-CDRs-CUP. No crec que cap partit per sí sol hagi pogut mai controlar totes les meses, la proposta entra dins de la lògica de la desconfiança cap el recompte oficial, en aquests moments més que mai. Transparència i unitat, si volem guanyar.

Fina Llado
Guest
Fina Llado

Es té previst obtenir abans del 21D el numero de votants de cada mesa segons les llistes electorals oficials?

Login/Sign up