La Fiscalia espanyola ha obert un procés contra l’activista Mark Serra per uns tuits escrits després del referèndum de l’1 d’octubre on criticava “l’acció salvatge i repressiva de la policia espanyola contra els votants catalans.”
La Fiscalia ha demanat 7000 euros de multa contra Serra, tot i que aquesta xifra es podria veure modificada en el judici posterior.

Per fer front a les despeses de la seva defensa i el pagament de la multa l’activista ha creat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma gofundme. En aquesta campanya demana 18.000 euros que provenen dels 7000€ de la multa (inicialment) més les despeses que es derivin del procés judicial. Fins dilluns 16 d’octubre Serra ha aconseguit recaptar gairebé 10.000€ en tan sols 3 dies.

En la denúncia que Serra adjunta en el seu perfil de la plataforma gofundme s’adjunten diferents publicacions del seu perfil de Facebook (on comptava amb gairebé 150.000 ‘m’agrada’) mostrant el seu rebuig a l’actuació policial l’1-O.
La denúncia explica que aquestes publicacions són “constitutives d’un delicte continuat contra les institucions de l’Estat en la modalitat d’injúries contra els cossos i forces de seguretat de l’Estat.” A més, es suma l’agravant que te molts seguidors i els tuits s’han compartit milers de vegades.

Carregant...