fa 2 mesos

La Mesa impulsa una reforma del reglament per poder celebrar plens telemàtics en situacions excepcionals

L’informe dels lletrats descarta plens no presencials ara però assenyala que es podrien fer modificant el reglament

L’informe dels lletrats descarta plens no presencials ara però assenyala que es podrien fer modificant el reglament

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts impulsar una reforma del reglament de la cambra per poder celebrar plens per via telemàtica en situacions excepcionals. La decisió s’ha pres després de conèixer l’informe dels lletrats que diu que els plens a distància no són viables però assenyala que a través d’una reforma del reglament es poden establir excepcions en “circumstàncies excepcionals o de força major”.

Precisament, JxCat ha reclamat en els darrers dies una reforma per poder fer plens, comissions i votacions telemàticament i que s’activi la tecnologia necessària. El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que la cambra ha de poder realitzar la seva activitat per mitjans telemàtics en casos excepcionals com l’actual.

La Mesa ha traslladat a la ponència de la reforma del reglament la proposta formulada pels lletrats per tal que, en casos excepcionals, el Parlament pugui realitzar sessions plenàries de forma telemàtica. La ponència es podrà reunir telemàticament.

L’informe dels lletrats descarta plens no presencials ara però assenyala que es podrien fer modificant el reglament

En canvi, la Mesa ha rebutjat suspendre el període de sessions i constituir la Diputació Permanent, tal com defensava l’informe dels lletrats firmat pel lletrat major, Joan Ridao. Aquesta mesura d’impulsar la reforma del reglament s’afegeix a les decisions que ja ha pres la Mesa del Parlament per mantenir l’activitat Parlamentària durant la crisi sanitària: el Govern compareixerà telemàticament davant els presidents dels grups Parlamentaris per explicar la gestió de la crisi sanitària; la Mesa i la Junta de Portaveus es seguiran reunint de forma telemàtica; i els membres del Govern podran comparèixer telemàticament davant les comissions per donar comptes sobre qüestions relacionades amb la Covid-19.

Pel que fa al Ple de pressupostos, a la Mesa del 13 de març es va acordar per unanimitat un sistema excepcional per celebrar Plens per qüestions urgents o relacionades amb el Covid-19. Al Ple només hi participarien un màxim 21 diputats (com a una comissió legislativa) i un diputat de cada grup tindria delegat el vot de la resta del seu grup Parlamentari.


ACN Barcelona

0 0 vote
Article Rating

Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments