La Mesa del Parlament admet la delegació del vot de Comín i facilita la investidura

0 3

La Mesa del Parlament ha admès avui la delegació del vot de l’actual diputat d’ERC Antoni Comín, que es troba a Bèlgica pendent de saber si és extradit o no en virtut de l’euroordre impulsada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

La Taula ha admès la sol·licitud presentada per Comín per delegar el seu vot en el portaveu del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià “durant el temps que duri” la impossibilitat d’acudir a l’hemicicle, ja que no pot abandonar Bèlgica a l’espera que les autoritats judicials es pronunciïn sobre l’extradició.

L’admissió de la delegació del vot a Comín se suma a la ja admesa prèviament de Carles Puigdemont, que es troba a Alemanya pendent també que es decideixi la petició d’extradició, i ambdues delegacions de vot podrien facilitar el desbloqueig de la investidura perquè en segona volta no es necessitaria el suport de la CUP.

D’altra banda, Junts per Catalunya intentarà aprovar la reforma de la llei de Presidència per permetre una investidura a distància de Carles Puigdemont en el ple que el Parlament celebrarà el proper dijous 3 de maig, informa La Vanguardia.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of