La Mesa del Parlament admet a tràmit la petició de la CUP de reiterar la declaració d’independència

28 de febrer de 2018
394 visualitzacions
Comparteix:

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest migdia les esmenes presentades per la CUP a les propostes de resolució del ple de demà, incloses les que advoca per reafirmar la declaració d’independència del passat 27 d’octubre, tot i que Ciutadans i PSC han votat en contra.

L’admissió a tràmit s’ha fet amb els vots majoritaris de JxCat i ERC, i amb el rebuig de Cs i PSC.

La proposta de la CUP arribarà al ple com a esmena a la proposta de resolució de JxCat per legitimar a Carles Puigdemont com a president del Govern. La CUP titlla el text inicial de broma autonomista i l’han esmenat perquè sigui una ratificació de la independència .

Inicialment, la potestat d’admetre a tràmit les esmenes requeia exclusivament sobre el president del Parlament, Roger Torrent, però ell ha decidit a última hora del matí compartir la decisió amb la resta de membres de la Mesa.

Quan s’ha abordat aquesta esmena s’ha produït un tens debat entre els membres de la Mesa, ja que els dos de Cs i el del PSC han alertat que no es podia votar un text com el que proposa la CUP.

 

La majoria independentista, però, ha votat favorablement a l’admissió a tràmit, en entendre que la Mesa no està facultada per censurar les esmenes dels diputats, a més que durant la seva tramitació parlamentària poden ser modificades.

Ciutadans i PSC no han rebutjat totes les propostes de la CUP ja que han considerat que algunes no eren contràries a la legalitat i han estat votades favorablement al costat de les de la resta dels grups.

 

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of