Referèndum

La Guàrdia Civil xifra en mig milió el cost del referèndum de l’1-O

0

La Guàrdia Civil xifra en mig milió d’euros el cost del referèndum de l’1-O, xifra que es va carregar als pressupostos de la Generalitat i diners destinats a la promoció publicitària del referèndum i a la campanya sobre el vot a l’estranger.

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va imposar al Govern Legítim una fiança civil de 6,2 milions d’euros per fer front als costos del referèndum (tenint en compte les partides que preveien despeses per a la seva organització i celebració), però Llarena va rebutjar la mesura en no existir de moment «base probatòria» que es gastéssin aquests diners en l’1-O. Les defenses de Puigdemont i els seus exconsellers estan convençuts que demostraran «d’on va sortir els diners i més d’un es va a portar una sorpresa, perquè tot és diners privats».

El passat 5 de desembre, el jutge Llarena va retirar l’euroordre contra Puigdemont i els quatre exconsellers a Bèlgica davant el temor que Brussel·les aprovés entrega per delictes menors, però l’ordre de presó contra ells segueix vigent a Espanya, per la qual cosa si tornen seran immediatament detinguts.Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up