La Guàrdia Civil registra des de les 8 del matí la seu de l’empresa postal Unipost a l’Hospitalet de Llobregat i ha detingut el seu director general, Pau Raventós, en el marc de la investigació sobre els preparatius del referèndum de l’1-O que porta a terme el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Segons han informat a EFE fonts pròximes a la investigació, a més de la seu central d’Unipost, també s’està registrant la seu social de l’empresa, al carrer Mallorca de Barcelona, ​​i un domicili.

El passat mes de setembre, la Guàrdia Civil ja va confiscar abundant documentació relacionada amb el cens del referèndum de l’1-0 durant el registre de diverses oficines d’Unipost a Catalunya.

A principis d’aquest mes, el titular del jutjat número 13 va sol·licitar informació a l’administració catalana de la publicitat sobre la consulta i la seva difusió en mitjans de comunicació i els costos en el material electoral empleat, el que inclou urnes, paperetes, sobres i despeses d’enviament a càrrec de l’empresa Unipost.