jordis

La fiscalia general de l’estat ha presentat l’escrit d’acusació als presos polítics. S’atribueix el delicte de rebel·lió a Oriol Junqueras i demana fins a 25 anys de presó i d’inhabilitació per exercir un càrrec públic. A Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell demanen 17 anys i 16 anys de presó per la resta dels presos (Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn) acusant-los, a més, de malversació de fons públics.

A l’escrit es presenta a Junqueras com a promotor i cap principal per intentar esquivar el fet que els tribunals alemanys van absoldre Carles Puigdemont de rebel·lió i sedició. També es demanen fins a 11 anys a Trapero i la resta de la cúpula dels Mossos d’Esquadra i de la conselleria d’Interior. A banda mantenen les peticions per desobediència als membres sobiranistes de la mesa del Parlament de Catalunya amb multes de fins a trenta mil euros.

El president de la Generalitat Quim Torra ha convocat immediatament un consell de Govern extraordinari al Palau de la Generalitat per tractar-ho, s’espera que posteriorment hi hagi una ronda de premsa
Seguirem ampliant la informació.Carregant...