El major Lluís Trapero, exresponsable dels Mossos d’Esquadra, i la resta de la cúpula de la policia catalana seran acusats per la fiscalia de l’Audiència Nacional de rebel·lió per les actuacions del 20 i 21 de setembre als registres de diverses conselleries i per suposada inacció durant la jornada de l’1 d’octubre. En un principi la fiscalia acusava Trapero, la intendent Teresa Laplana i els excaps polítics dels Mossos d’Esquadra de sedició però s’ha decidit augmentar l’acusació a rebel·lió per igualar-la a la dels presos polítics.

És previst que es presentin les acusacions a tots els encausats el divendres 2 de novembre tant a l’Audiència Nacional com al Tribunal Suprem. Segons fonts consultades pel diari Ara:

És evident, el que ha passat: la Fiscalia del Tribunal Suprem i la Fiscalia de l’Audiència Nacional presentaran el mateix dia l’escrit de conclusions provisionals. I totes dues es decantaran pel delicte de rebel·lió. Seria difícil d’entendre que el Suprem acusi de rebel·lió i l’Audiència Nacional de sedició quan el relat dels fets és el mateixRecordem que Carmen Lamela, jutgessa instructora del cas, acusa la cúpula dels Mossos d’Esquadra de sedició i organització criminal basant-se en l’atestat de la Guàrdia Civil pels fets del 21 i 21 de setembre a la conselleria d’Economia i el desplegament dels Mossos durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Tot i que l’assumpte s’està intentant portar en un secretisme màxim s’ha filtrat que s’apujarà l’acusació fins a la rebel·lió i s’eliminarà el de malversació a tots els acusats perquè no poden demostrar que la Generalitat hagi gastat diners del Fons de Liquiditat Autonòmic per fer front als costs del referèndum.Carregant...