La Fiscalia alemanya demana l’extradició de Puigdemont

3 d'abril de 2018
531 visualitzacions
Comparteix:

La fiscalia alemanya ha decidit demanar el tribunal de Schleswig que es tramiti l’extradició de Carles Puigdemont

Li atribueixen els delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, segons l’agència EFE.

“L’acusació de rebel·lió preveu, essencialment, la celebració d’un referèndum inconstitucional tot i que eren d’esperar enfrontaments violents”, destaca en un comunicat la Fiscalia, que considera que el delicte que imputa la Justícia espanyola a Puigdemont pot ser equivalent al de alta traïció que recull el Codi Penal alemany. “No és exigible legalment una coincidència literal dels preceptes alemanys i espanyols”, subratlla en un comunicat.
Les acusacions de malversació de fons públics i de corrupció per dur a terme el referèndum l’1 d’octubre de 2017, continua la Fiscalia, es corresponen amb el delicte de malversació també recollit en el Codi Penal alemany.

La Fiscalia destaca que les forces policials van indicar que, després dels enfrontaments del 20 de setembre de 2017 entre ciutadans catalans i la Guàrdia Civil, era d’esperar una escalada de la violència el dia de la consulta independentista, que es va saldar amb més de 800 ferits per les càrregues policials.

“Continuen les raons per a la seva detenció per risc de fuga”, subratlla la Fiscalia, que considera que mesures menors a la presó no garanteixen la seva permanència a Alemanya mentre l’Audiència Territorial de Schleswig decideix sobre la seva extradició.
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of