La Euskal Etxea de Madrid pateix un atac feixista al costat del Congrés dels Diputats

27 de maig de 2018
504 visualitzacions
Comparteix:

La Euskal Etxea o Casa Basca a Madrid s’ha despertat aquest dijous 24 de maig amb diverses pintades feixistes a la façana, segons informa Cuarto Poder. En elles podia llegir-se “Fora ETA” o “JFE” (Joventuts Falangistes d’Espanya), i apareixia també el símbol de la Falange, amb el jou i les fletxes, a més d’una silueta pintada al terra amb la forma d’un cadàver i taques vermelles a la porta de l’edifici.
La Casa Basca de Madrid és una associació sense ànim de lucre fundada a finals de la dècada dels 70 amb la finalitat d’atorgar a les persones basques que resideixen a la capital, i també als propis madrilenys, un espai d’apropament sociocultural a les costums d’Euskadi.

A més, l’edifici que l’alberga està situat al carrer Jovellanos, pràcticament al costat del Congrés dels Diputats, on compten amb una garita de policia que té vigilància les 24 hores.

Més tard aquest mateix dia, treballadors de l’Euskal Etxea pretenien celebrar una concentració per denunciar l’agressió soferta per l’associació, però mig centenar de neonazis van impedir el seu normal desenvolupament, insultant i amenaçant als manifestants.
Els treballadors van haver de tancar-se en l’edifici tancant la seva porta d’entrada, mentre els radicals clavaven cops a aquesta.

Pel que sembla, la policia no va intervenir més que per dissoldre al primer grup de neonazis, encara que posteriorment va tornar a aparèixer una vintena d’ells.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of