Just un any després de la proclamació de la independència de la República Catalana al parlament, la Crida Nacional per la República ha fet els seus primers passos en un pavelló Nou Congost de Manresa ple fins a la bandera. Els crits d’independència, ni un pas enrere i els xiulets contra el president espanyol han estat una constant entre les sis mil persones que s’hi han aplegat, segons l’organització, dins el pavelló i en una carpa habilitada a l’exterior.

La Crida Nacional ha fet els seus primers passos per convertir-se en el partit polític que aglutini el gruix de l’independentisme i té per objectius unificar-lo per poder culminar el procés d’independència, moment en què es dissoldrà. Puigdemont, en directe des de Bèlgica, ha cridat a la mobilització política. L’expresident ha posat èmfasi en què segueixen treballant per aconseguir una república independent de forma pacífica: “Volem la independència sense fer una guerra d’independència”.
Quim Torra ha tornat a recordar a Pedro Sànchez que el seu crèdit s’ha acabat i que s’enfrontaran a qualsevol sentència del judici als presos polítics que no sigui absolutòria. El president de la Generalitat de Catalunya ha titllat el procés judicial de ‘farsa’ i de ‘causa general contra l’independentisme’. Finalment ha convidat a la ciutadania a omplir Sant Jaume el dimarts a la tarda per la presentació del Consell de la República.

Jordi Sànchez, amb una carta des de la presó, ha tornat a fer autocrítica del període post 1-O on la desconfiança entre els actors polítics i la rivalitat entre partits va fer que l’empresa no arribés a bon port.Carregant...