La neu ja ha arribat, i amb ella l’ús de cadenes en diverses carreteres per primera vegada en aquesta temporada. A Catalunya, aquest matí de diumenge és necessari el seu ús a la carretera C-28, a l’altura del port de la Bonaigua, i també a la carretera BV-4031 entre Castellar de n’Hug i Coll de la Creuta, informa el Servei Català de Trànsit. I a la N-152 de Ribes de Freser cap a Queixans (Puigcerdà).
L’estació d’esquí de la Molina registra ja una capa de neu de 15 centímetres de gruix, el que augura un bon inici de temporada d’esquí. La neu també ha fet aquest matí acte de presència en diverses localitats pirinenques com Puigcerdà, Vielha i Ribes de Freser, entre d’altres. De fet a tot Catalunya les temperatures han baixat aquest matí de diumenge entre 5 i 12 graus.


La cota de neu ha disminuït en alguns punts del Pirineu fins als 800 metres i, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, feia deu anys que no era tan baixa en un mes d’octubre. Pel que fa als gruixos acumulats, destaquen els 34 centímetres del Port de la Bonaigua (2.266 metres), els 22 centímetres del Cadí-Prat de Aguillo (2.143 metres) o els 19 centímetres de Vielha (980 metres).


Carregant...