L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha instat el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat a publicar la Declaració d’independència que es va votar en el ple el 27 d’octubre de 2017 al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
En un comunicat aquest diumenge, l’assemblea ha informat que aquest dissabte ha presentat una e-petició per demanar que es publiqui, ja que consideren que aquesta proposta de resolució es va aprovar per majoria absoluta al Parlament i es va proclamar “la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social”.

Aquesta iniciativa consisteix en una petició que els ciutadans, en exercici del dret de petició individual o col·lectiva, fan per mitjans electrònics a la Comissió de Peticions del Parlament, l’òrgan competent per a la seva tramitació.
A més, l’ANC anima els ciutadans a presentar aquesta petició de manera presencial dissabte que ve, quan es complirà un any de la declaració.

En concret, han demanat que s’apropin al registre, el dissabte de 9 a 14 hores, a la Conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda de Barcelona, i a les delegacions territorials de Govern de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa (Tarragona).

També han anunciat que en cada un d’aquests municipis, a les 11 hores, organitzaran un acte per explicar les peticions i “reivindicar el mandat de l’1 d’octubre, quan es compleix un any de la celebració del Referèndum i davant l’absència de voluntat de dur a terme l’aplicació del seu mandat”.Carregant...