fa 2 mesos

JxCat retreu a l’Estat la manca de “reciprocitat” i assegura que “cooperació no és submissió”

Batet adverteix que la recentralització complica la resposta a la crisi i limita la capacitat d’iniciativa del Govern

Batet adverteix que la recentralització complica la resposta a la crisi i limita la capacitat d’iniciativa del Govern

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha retret a l’Estat la manca de “reciprocitat” en la gestió de la crisi sanitària, i ha assegurat que “cooperació no és submissió”. Durant la sessió telemàtica d’aquest dimecres al matí, en el marc de la compareixença del Govern per explicar les mesures per la crisi pel coronavirus, Batet ha advertit que la recentralització complica i alenteix la resposta a la situació d’emergència, i que limita la capacitat d’iniciativa de la Generalitat.

A més, el president parlamentari de JxCat ha exigit a la Moncloa un pla de xoc per minimitzar l’impacte de la crisi i salvaguardar l’estat del benestar.

Batet ha afirmat que el Govern “coopera amb totes les institucions”, i que ha apostat per una “coordinació sincera i lleial” amb la resta d’administracions per posar fi a la pandèmia. Tot i això, JxCat considera que aquesta actitud “no ha estat recíproca”, i ha manifestat que “cooperació no és submissió, sinó respecte i reconeixement que les diferents administracions saben gestionar de forma més eficient i amb expertesa”.

Batet adverteix que la recentralització complica la resposta a la crisi i limita la capacitat d’iniciativa del Govern

En aquest sentit, Batet ha preguntat “quin sentit té” que l’Estat recuperi competències en matèria de sanitat, quan aquestes són gestionades per la Generalitat des del 1981. “Sens dubte, qui disposa de més expertesa i de més coneixement ha de ser qui ho gestiona.

Quin greu error”, ha afegit.En la seva segona intervenció, Batet ha insistit en la “voluntat de cooperació de debò” del Govern després de fer “més cas dels científics i menys dels militars”.

També ha opinat que els pressupostos de la Generalitat no s’haurien d’haver enviat al Consell de Garanties -per part de Cs-, perquè és una eina que cal perquè les conselleries treballin dia a dia.Finalment, Batet ha advertit que “si l’Estat no fa la feina” s’evidencia que està impedint el desplegament del “potencial” del conjunt del país.


ACN Barcelona

0 0 vote
Article Rating

Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments