fa 2 mesos

JxCat no accepta la compareixença telemàtica de Torra perquè no és en un ple

El grup parlamentari no es planteja demanar al president que declini explicar la gestió del coronavirus

El grup parlamentari no es planteja demanar al president que declini explicar la gestió del coronavirus

JxCat no accepta la compareixença telemàtica del president del Govern, Quim Torra, perquè no es farà en un ple. Així ho han explicat fonts del grup Parlamentari a l’ACN després que la Mesa hagi acordat aquest divendres que Torra comparegui telemàticament per explicar la gestió del coronavirus, en una sessió presidida per Roger Torrent i on hi participaran els presidents de cada grup Parlamentari -però sense el format habitual de sessió plenària.

JxCat, però, no es planteja per ara demanar a Torra que declini la intervenció. Segons els acords de la Mesa, i com que no és possible -per raons reglamentàries i tècniques- fer una sessió plenària per videoconferència, la intervenció de Torra se substanciarà per una compareixença extraordinària.

Segons les fonts consultades, JxCat tampoc subscriu cap acord de la Mesa fins que no en rebi l’acta per escrit, i tampoc no ha donat el vist i plau a cap entesa en la reunió d’avui. Tot i això, altres membres assistents a la reunió de la Mesa expliquen que els representants de JxCat s’han mostrat favorables, o bé no s’han oposat a l’acord perquè Torra comparegui telemàticament per compareixença extraordinària.

JxCAT demanarà a la Mesa que canviï la seva postura sobre la compareixença telemàtica de Torra

Posteriorment, altres fonts de JxCat han explicat a l’ACN que el grup demanarà a la Mesa que reconsideri la seva posició sobre la petició de compareixença de Torra. La formació independentista vol que la compareixença sigui en un plenari de manera telemàtica, amb ordre del dia, amb convocatòria i que s’inclogui en diari de sessions.

JxCat troba que aquesta és “la fórmula idònia per garantir els drets de tots els diputats i de preservar el benestar i la salut dels treballadors de la cambra”. Així, el grup considera que és Torra qui ha d’acceptar o no el format “alternatiu” que ha acordat avui la Mesa.

JxCAT vol que Torra pugui donar explicacions sobre l’evolució del coronavirus a Catalunya

A més, JxCat constata que el president del Govern ja s’ha reunit amb els presidents dels grups Parlamentaris en dues ocasions en les dues últimes setmanes per donar detall sobre l’evolució del coronavirus a Catalunya, però considera “necessari” que ho faci, ara, davant la institució que representa la sobirania del país.”En democràcia, els diputats tenen el dret i el deure de legislar i fiscalitzar l’acció del Govern, de la mateixa manera que el Govern té l’obligació de retre comptes de la seva gestió”, afegeixen des del grup.

“Per això, l’activitat telemàtica hauria de ser la dinàmica de funcionament habitual durant el període de confinament per tal que les comissions, els plens i les votacions es puguin fer digitalment”.Per altra banda, JxCat defensa que el Parlament pugui validar, també, cinc decrets llei, a banda del que pugui ser necessari durant aquest període d’emergència.

“I per això necessitem un Parlament operatiu, sempre i en qualsevol situació, i en situacions d’emergència com l’actual, es fa més imprescindible que mai”. Format excepcionalLa Mesa ha acordat avui que Torra comparegui de forma telemàtica per explicar la gestió del Govern davant del coronavirus.

Així ho han revelat fonts Parlamentàries a l’ACN després de la reunió que la Mesa ha mantingut per videoconferència. L’acord al qual s’ha arribat contempla que Torrent dirigeixi la sessió i que hi participin els presidents dels diferents grups polítics.

La compareixença telemàtica pretén garantir que Torra doni explicacions sobre la gestió de la crisi sanitària i que els grups Parlamentaris exposin les seves opinions alhora que s’eviten nous contagis entre diputats i personal de la cambra.

La compareixença de Torra es retransmetrà en directe pel Canal Parlament i tindrà un format excepcional, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i la petició de confinament general dels catalans feta pel mateix Torra, que va donar positiu de covid-19. A més, la Mesa ha acordat celebrar les properes reunions de la Junta de Portaveus per videoconferència.


ACN Barcelona

0 0 vote
Article Rating

Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments