Noticies

JxCat entra al registre del Parlament una reforma de la Llei de la presidència sense l’acord amb ERC

2

La formació creada al voltant de la figura de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, torna a intentar la seva investidura per mitjans telemàtics. El grup parlamentari ha registrat una proposta per tal de modificar la Llei de la presidència i així convertir en legal una hipotètica investidura telemàtica des de Brussel·les, que és una de les opcions que encara hi ha sobre la taula per a formar govern.

L’altra proposta que es filtrà des de documents interns de la CUP provinent de JxCat i que proposava un Consell de la República a l’exili i un govern executiu a Barcelona (presidit per Elsa Artadi) sembla allunyar-se.

Tot i així, aquesta proposta de reforma pot provocar més tensions dins del bloc independentista ja que, segons VilaWeb, s’hauria tramitat sense l’acord amb ERC, que argumenta que fa falta més temps i que una investidura simbòlica només serviria perquè l’estat espanyol obrís processos penals contra els membres de la mesa i no tindria cap materialització pràctica, allargant o fins i tot tornant a implementar el 155 des de Madrid.

Aquesta proposta de reforma de la Llei de la presidència s’analitzarà el pròxim dimarts a la mesa del Parlament, que decidirà si la porta per via d’urgència, fet que seria legal gràcies a la reforma del reglament duta a terme els dies 6 i 7 de setembre per part de Junts pel Sí i la CUP, fortament criticada pel sector unionista però que finalment fou declarada constitucional pel Tribunal Constitucional.

Altres qüestions segueixen en negociacions al Parlament. Es preveu que aviat es presenti un acord en què surtin noms de possibles futurs consellers i també una resolució que dignifiqui la figura del president Carles Puigdemont.

2
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
angela salut moià
Guest
angela salut moià

Hem de pensar que el TC ja va donar-nos la raó, per tant utilitzar aquesta llei de la via d’urgència per fer una modificacio no és pas il.legal. De tota manera fem el que fem, facin el que facin els del parlament sempre els constitucionalistes ho impugnaran. Perdó, no si proposem la sra Arrimadas. Però … que hem de fer? ja veurem que diràl el TC. O no ?

Montserrat Teixidor Freixa
Guest
Montserrat Teixidor Freixa

Penso que per decència, democràcia i dignitat s’ha de restituir a Carles Puigdemont. És el president legítim.

Login/Sign up