El All Party Parliamentary Group On Catalonia, grup que s’encarrega d’informar de la situació de Catalunya al parlament britànic, ha denunciat que el ministre d’exteriors Josep Borrell ha pressionat a la cambra dels lords perquè suprimeixi l’òrgan.

El grup, format pels partits independentistes escocesos i gal·lesos i el partit laborista britànic, ha sabut que Borrell va donar instruccions a diversos senadors perquè fessin arribar queixes de l’existència d’un grup afí a les idees independentistes catalanes al president de la cambra dels lords, Lord Fowler.
Douglas Chapman, diputat del SNP escocès, ha respòs a Borrell:

El nostre objectiu és de mantenir informats els parlamentaris dels debats i els fets que tenen lloc sobre l’autodeterminació de Catalunya i contribuir que el debat es dugui a terme de la manera més democràtica possible. És certament irònic que el govern espanyol esperi abolir el grup no democràtic ni electe dels Lords, les baronesses i els bisbes de l’Església d’Anglaterra en comptes d’enfrontar-se al dret democràtic, reconegut per l’ONU, d’autodeterminació del poble català per mitjans totalment pacífics i democràtics.
Carregant...